Trailer de laatste boer van Euvelgunne

‘De Laatste Boer van Euvelgunne’ – Documentaire (NL, 37 minuten)

Tussen het razende verkeer van de Groninger ringweg en de bedrijven op industrieterrein Euvelgunne houdt boer Thies Dijkhuis nog elf koeien op zijn kleine stukje land. Vroeger keek Dijkhuis vanuit zijn boerderij uit over de weilanden van Euvelgunne. Nu zijn veel collega-boeren vertrokken om plaats te maken voor de industrie. Ook Dijkhuis had weg kunnen gaan, maar hij besluit om samen met zijn broer Teun de strijd aan te gaan met de oprukkende stad.

De Laatste Boer van Euvelgunne ging in januari 2017 in premiere en werd o.a. geselecteerd voor het Film Festival Assen, Noorderzon, Taribush Kuna en het Noorderlijk Film Festival. In Leeuwarden won de film een Noorderkroon voor beste documentaire tijdens het Noordelijk Film Festival.

Regie: Tom Tieman. Camera: Alex Pitstra. Geluid: Geert Gritter. Montage: Roeland Dijksterhuis. Muziek: Kinetophone. Geluidsnabewerking: Renger Koning. Productie: Lejo Siepe (Stichting Beeldlijn) & Tom Tieman. Drone: Vincent Lublink. Grading & vervaardiging: Juan Antonio Morales Calvo. Grafisch vormgeving: Regime.

Send a Comment

Your email address will not be published.