‘Weg uit de Stad’ – verwacht in 2020 

In ‘Weg uit de Stad’ volgen regisseurs Saskia Jeulink en Tom Tieman twee stellen die vanuit de stad naar het platteland gaan of zijn vertrokken. Andor en Anna hebben een oude dorpsschool in Borgercompagnie gekocht waarin ze een sport- en cultuurcentrum willen ontwikkelen. Jouke en Liz hebben een biologisch-dynamische tuinderij overgenomen in Uithuizermeeden waarmee ze in willen spelen op een toekomstige ontwikkeling van kleinschalige landbouw en regionale voedselvoorziening. Hoe worden ze opgevangen door hun omgeving?  En zijn beide stellen een voorbode van wat komen gaat?

 

 

 

 

 

 

 

 

‘De Muze’ – 2018 – 12 min.
Korte documentaire over de jonge Friese kunstenaar Alle Jong die tijdens een bezoek aan het Centraal Museum zijn muze ontmoet. Als hij haar aan wil spreken, verdwijnt ze en laat ze hem achter met niets anders dan een vage herinnering aan een ontmoeting. Wat moet de zoektocht van een jonge kunstenaar naar zijn muze betekenen? Van sept 2019 t/m januari 2020 te zien in Drents Museum tijdens de expositie ‘Mijne Kinderlijke Traanen’ van Alle Jong.

 

 

‘Maalkop’ – Teaser voor locatievoorstelling Maalkop van PeerGrouP Locatietheater (met Fabian Jansen) – 2018

 

 

‘De Laatste Boer van Euvelgunne’ – 2017 – 37 min. – Winaar Noorderkroon Beste Documentaire (Noordelijk Film Festival)

Tussen het razende verkeer van de Groninger ringweg en de bedrijven op industrieterrein Euvelgunne houdt boer Thies Dijkhuis nog elf koeien op zijn kleine stukje land. Vroeger keek Dijkhuis vanuit zijn boerderij uit over de weilanden. Veel collega-boeren zijn uit het voormalige gehucht Euvelgunne vertrokken om plaats te maken voor de industrie. Ook Dijkhuis had weg kunnen gaan, maar hij besloot om samen met zijn broer Teun de strijd aan te gaan met de oprukkende stad. Om je geboortegrond te behouden, moeten er offers worden gebracht. Vooruitgang is onvermijdelijk maar Dijkhuis boert, ondanks zijn verslechterende gezondheid, stug door. In de herfst gaan de koeien op stal en als het lente is mogen ze weer in de grazige weiden van de Hunzezone rennen. Zo is het altijd gegaan.

 

 

‘Repetition Works – Opkomst van oefencomplex Het Viadukt’ – Onderdeel van Rockumentary Grunn – 2017 – 14 min.

In maart 2017 sluit oefenhok Het Viadukt voorgoed zijn deuren. Het oefencomplex aan de H.L Wicherstraat moet wijken voor de aanpassing van een verdiepte Zuidelijke Ringweg. De sloopkogel maakt daarmee een einde aan 35 jaar herrie onder de snelweg van Groningen. Het Viadukt opent begin jaren tachtig zijn deuren nadat het pand aan de H.L Wicherstraat eerder was gesloten vanwege drugsoverlast. Er is in die tijd een enorme schaarste aan betaalbare oefenruimten, een behoefte waar de beheerders en vrijwilligers van Het Viadukt graag op anticiperen. Gaandeweg groeit het Viadukt uit tot een ruimte waar muzikanten samenkomen en vooral veel herrie kunnen maken.

In ‘Repetition Works’ blikken oud-beheerders, muzikanten en vrijwilligers, voor de sloopkogel door het gebouw gaat, nog één keer terug op Het Viadukt. Onderdeel van Rockumentary Grunn en te zien via Groninger Archieven: https://vimeo.com/240795073

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *