Over

Geboren in Hengelo, groeide ik op in Twente binnen een gebied van ruwweg 30 vierkante kilometer van het land tussen Regge en Dinkel. Van jongs af aan had ik een fascinatie voor bewegend beeld en muziek. Opgroeiende in opkomende beeldcultuur merkte ik dat vooral de achterliggende verhalen en structuren me fascineerden. Hoe komen deze verhalen tot stand? Waarom werken ze zo goed en raken ze mij?

Met deze interesses vertrok ik op mijn achttiende naar Zwolle en belande ik even later in Groningen voor een vervolgstudie.  Verkocht aan de ruwheid van het land, de weidsheid van de horizon en de bijzondere mensen besloot ik er te blijven. Wonende op de wierde van Ezinge probeer ik vooral persoonlijke verhalen te vertellen. Verhalen die volgens mij de moeite waard zijn om gezien en gehoord te worden en een breder publiek verdienen.

TOM TIEMAN
Tom Tieman volgde de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim – Geschreven Pers en studeerde Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen met de specialisatie Film & Televisiewetenschap. Werkend als schrijvend journalist en freelance filmmaker debuteerde hij in 2017 met de documentaire ‘De Laatste Boer van Euvelgunne’ (VPRO 2Doc: Makers van Morgen). Een jaar later volgde de korte documentaire ‘De Muze’ (Omrop Fryslan en NPO2).